sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Tarja gastroenterologisella :
Neljäs viikko on lopuillaan ja rutiinit päivän töihin ovat loksahtaneet kohdilleen. Aamulla saan vastuullani pari kolme potilasta joiden aamutoimissa avustan. Hoitajan työtehtäviä ajatellen potilaat on jaoteltu kahteen eri "luokkaan " sellaisiin jotka tarvitsevat paljon apua aamutoimissa ja sellaisiin jotka pysyvät avustamaan aamutoimissa. Jotta työn kuormittavuus  jakautuisi kaikkien hoitajien kesken tasaisesti, näitä paljon apua tarvitsevia on kaikilla hoitajilla saman verran, tai työt tehdään kahden hoitajan voimin, tapauksesta riippuen. Olen saanut hoidettavakseen vain sellaisia potilaita, jotka voivat hoitaa osan aamutoimissa itsenäisesti.
Osastollani on ollut tälläkin viikolla paljon eristyspotilaita. Lääkäri otti minut mukaansa seuraamaan haavanhoitotoimenpidettä, sillä ehdolla ettei hänen tarvitsisi puhua kanssani suomea 😉. Diabetespotilaalla oli jalassaan MRSA virus. En nyt ehkä tässä seikkaperäisesti kuvaile miltä haava ja jalkaterä näyttivät, mutta tarkkaa hommaa putsaamisesta on. Sorbact- nauhaa täälläkin käytetään haavahoidoissa. 
Etukäteen tullessani tänne ajattelin, että erilaisia luontaishoitomenetelmiä käytettäisiin enemmän täällä kuin Suomessa. Niitä en ole kuitenkaan nähnyt käytettävän. Kysyinkin niistä eräältä hoitajalta. Hän kertoi, että sairaalan nykyinen ylilääkäri on lääketieteen "kannattaja" joten lähes kaikkiin sairauksiin käytetään koululääketieteen keinoja, pillerit ja lääkelitkut kehiin. 
Tuntuu hassulta, että nyt se etukäteen niin pitkältä  tuntunut 5 viikon TOP- jakso alkaa kohta olla ohi. Tiistaina meillä on työpäivän lisäksi arviointikeskustelu. Mielenkiinnolla odotan minkälaisen arvioin työskentelystäni saan. 😷. Mitään palautetta työskentelyjakson aikana en ole saanut. 

Jaana valvonnassa😅
Työssäoppimista on ollut nyt neljä viikkoa ja enää pari päivää jäljellä. Aika täällä on mennyt todella nopeasti samoin kun useimmat työpäivät. Olen nähnyt, mitä on saksalainen sairaalatyöstä valvonnasssa. Itse työ ei poikenne suomalaisesta. Sairaanhoitajat ja lääkärit hoitavat vankalla ammattitaidolla vaativaa hoitoa tarvitsevia potilaita ja työ on erikoisosaamista. Oma osuuteni potilashoitoon on siis jäänyt potilaiden siirroissa avustamiseen, petien petaamiseen ja erilaiset pienet hoitajien/lääkärin kanssa tehdyt työt. Varsinainen itsenäinen työskentely potilashoidossa jäi vähiin, vaikka "hyvät huomenet" potilaille ja teen viennin yms. sujuikin hyvin ja yhteisymmärrystä löytyi muutamien sanojen ja elekielen välityksellä. Yksi potilas oli käynyt Ruotsissa, Suomesta ei kukaan juurikaan ollut kiinnostunut😟 Olen pitänyt potilashuoneiden kaapit varustettuna hoitotarvikkeista, vuodevaatteista, ja tehnyt kaikenlaista mitä keksinyt tai pyydetty.
Tutkimuksiin en ole harmikseni päässyt enkä tiedä onko osaston ulkopuolella tehtäviä tutkimuksia potilailla ollut. Osaston ylihoitajalle esitin pyynnön, muuta ainakaan toistaiseksi en ole "tutkimusnälkääni" saanut tyydytettyä. Osastolla tehdään keuhkoröntgentutkimuksia, ultraääniä ja pikalabroja, joissa mm. K, Na, Gluk, Hb, happo-emästasapaino. Näihin tutkimuksiin laitteet  ovat osastolla ja niiden käyttöä olen seurannut, samoin kun EKG:n oottoa.
Päivät valvonnassa käy siis vähiin. Ja loppu häämöttää🏆 - tiistaina on arviointikeskustelu - eiköhön tästä läpi pääsee, niin että kotiin pääsee eikä taritse jäädä enää valvontaan😉! 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti