torstai 12. toukokuuta 2016

👀 👀  NĂ€htyĂ€, koettua, havaittua neljĂ€n viikon aikana.... 😎😎

Olemme kÀvelleet, busseilleet ja itse autoilleet tÀÀllÀ Thuringerin maakunnassa. Viikonlopun autoilumatkan jÀlkeen totesimme molemmat, ettÀ asumme todella upeassa kaupungissa kun vertaa niihin, joissa viikonloppuna vierailimme. Rakennukset ovat tÀÀllÀ hyvÀssÀ kunnossa ja vanhan kaupungin idyllinen tunnelma huokuu kaupungilla liikkuessa. Hevosvankkuritkin kuljettavat tÀÀllÀ turisteja. Weimar on Unescon maailmanperintökohdekaupunki, joten ympÀristöÀ hoidetaan kunniottaen.

TÀÀllĂ€ pyörĂ€illÀÀn paljon. Rakkaudesta lajiinđŸšČ  (Jaana)  TÀÀllĂ€ on  hyvĂ€t pyörĂ€ilymahdollisuudet, - maastot ja -reitit. PyörĂ€iljöitĂ€ on paljon. Vanhemmat  kuljettavat lapsiaan tarkoilla, kaikenikĂ€isiĂ€ polkijoita nĂ€kee lapsista aikuisiin. PyörĂ€t ovat hienoja ja pyörĂ€koritkin, hassuin oli puinen ns.perunakori. Fillarointi tÀÀllĂ€ jÀÀ haaveeksi, sillĂ€ yhtÀÀn pyörĂ€vuokraamoa emme ole tÀÀllĂ€ nĂ€hneet.

Ensivaikutelmamme hintatasosta on nyt muuttunut, kun olemme tÀÀllĂ€ neljĂ€ viikoa asuneet. Hinnat ova jonkin verran huokeampia tÀÀllĂ€ joissakin tuotteissa kuin Suomessa. Esimerkiksi puolentoista litran kivennĂ€isveden kaupasta saa 0,19 senttillĂ€. Vastaavasti ravintolassa tilattaessa kivennĂ€isvesi on kalliimpaa kuin muut virvokkeet (lue: olut đŸ»). KĂ€sityöihmisinĂ€ meitĂ€ kiinnosti villalankojen hinnat. Ne ovat samanhintaisia tai kalliimpia kuin Suomessa. 
Kaiken kaikkiaan saksalaiset tuotteet ovat edullisia ja niitĂ€ tÀÀllĂ€ suositaan. Paljon tuotteita on sĂ€ilötty lasipurkkeihin ja pulloihin. Sairaalassakin tarjottavat kivennĂ€isvedet ja mehut on lasipullossa. YllĂ€ttĂ€vÀÀ on useiden tuotteiden myyminen kappalehintaan esim. yksi kurkku maksaa 0,59 senttiĂ€ koosta riippumatta. 

Olemme lounastaneet työpaikan ruokalassa henkilökunnan hinnalla 3,40, ulkopuolisille aterian hinta on 5,50. Jotenkin mieleen on tullut " hyvÀÀ ei saa halvalla" -ajatus. TĂ€mĂ€ ruoka ei ole hellinyt meidĂ€n suomalaisia makutottumuksia ,  ja mitĂ€ mahtaakaan sanoa suomalainen lautasmalli ja ruokakolmio? Ruokaa laitetaan lautaselle paljon, salaatinlehdet on pienessĂ€ kulhossa etikkaliemessĂ€, alkuruokakeitto on kirkas liemi useimmiten ilman sattumia ja suolaa on ruuissa runsaasti mausteena (rakastunut kokki?). Olemme  nyt saaneet uuden ohjeen nakkikeittoon: osta peruna-porkkanapakastepussi, keitĂ€ se vahvassa lihaliemessĂ€. Valmiin keittoannoksen pÀÀlle laita kokonainen pitkĂ€ nakki! Helppoa eikĂ€ tarvitse pilkkoa nakkeja.đŸ”.

Kahviloissa ja ravintoloissa on vain saksankilelisiĂ€ ruokalistoja. Tuoteselosteet on vain saksaksi. Opasteet ja ylipÀÀtÀÀn kaikki, mitĂ€ pitÀÀ osata lukea, on saksankielistĂ€. TÀÀltĂ€ ei turisti liioin löydĂ€  englanninkielistĂ€ tekstiĂ€ omasta kotikielestÀÀn puhumattakaan! (no sairaalassa toki on tuotteita joissa lukee jopa suomea: kerta-annosperĂ€ruiske, leikkaustakki..😂). TÀÀllĂ€ voi tunta itsensĂ€ siis todella turistiksi! 👣👣

Ei kommentteja:

LÀhetÀ kommentti