tiistai 3. toukokuuta 2016

Wappu Weimarissa 🎈🎈

Vapunaatton juhlintaa ei kaupungilla juurikaan huomannut. Ilma lĂ€mpeni mukavaksi 🌞ja istuskelimme katukahvilassa kaupungin vilinÀÀ katsellen. IhmisiĂ€ oli kenties vĂ€hĂ€n normaalia enemmĂ€n liikkeellĂ€, mutta ilmapalloja ja serpentiiniĂ€ ei maisemassa nĂ€kynyt eikĂ€ hiprakkaita juhlijoita. Ei siis munkkeja ja simaa! đŸč🍣
Kaupat ja tavaratalot olivat auki normaalin lauantai aukiolon mukaan, joten ostoksia pystyi tekemÀÀn klo 20.00 saakka.
VappupĂ€ivĂ€nĂ€ kaupungin keskustan valtasi kirpputoritapahtuma. Keskustassa oli satoja kauppiaita myyntipöytineen myymĂ€ssĂ€ kaikenlaista tavaraa maan ja taivaan vĂ€liltĂ€. Vaatteita, antiikkia, kippoa, kuppia, taidetta ja huonekaluja. Aurinkoinen ilma houkutteli paikalle valtavasti vĂ€keĂ€ ja vĂ€lillĂ€ tungoksessa oli jo hankala kulkea. 
MeillĂ€ oli taskuissamme liput iltapĂ€ivĂ€n My fair ladyn esitykseen. Kaupungin vanha ja kaunis teatteritalo on remontissa, joten esitykset oli siirretty aavistuksen modernimpaan konserttitaloon kaupungin laidalle. MennessĂ€mme paikalle vĂ€hĂ€n jĂ€nnitti, miten katsojat olisivat tilaisuuteen pukeutuneet. Puimme mekin esityksen kunniaksi puhtaat puserot pÀÀlle 😉😉 . Hyvin sovimme joukkoon, mitÀÀn varsinaista pukukoodia ei nĂ€yttĂ€nyt olevan. EsitystĂ€ sĂ€esti iso orkesteri ja nĂ€yttelijĂ€kaarti osasi hommansa. Kolmetuntia musikaalissa kului nopeasti. Onneksi tarina oli entuudestaan meille molemmille tuttu, pystyimme hyvin tarinan juonessa mukana. Lavasteet olivat sangen kekseliÀÀt ja ajoittain huvittavatkin johtuen varmasti konserttitalon puitteista ( vĂ€lillĂ€ katosta roikkui pahvinen liikkuva hevosen pÀÀ, ruusuja ja korva!) Kulttuurin harrastaminen on tÀÀllĂ€ paljon huokeampaa kuin Suomessa. Musikaalilipun sai 23,00 eurolla, siis alle kotosuomen puhenĂ€ytelmĂ€lipun hintaa.
Vappu " pulkassa " arki jatkuu tiistain omaa  " premiÀÀriĂ€mme " odotellessa. ✨✨✨

Ei kommentteja:

LÀhetÀ kommentti