sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Jaana Valvonnassa đŸ˜· 2.5->
Kolmas viikko lĂ€hti kĂ€yntiin ja niin lĂ€hti Anenett-ohjaajanikin viiden viikon lomalle! Perjantaina "heitimme" hyvĂ€stit ja kiitokset mukavasta kahden viikon työskentelystĂ€ "follow me" -tyylillĂ€. Maanantaiaamuna siis jĂ€nnityksellĂ€ odotin kuka tulee sijaiseksi. No ei kukaan, joten alotin pĂ€ivĂ€n rutiininomaisesti kahvin keitolla ja jatkoin pĂ€ivÀÀ kun vanha tekijĂ€...auttelin, katselin ja hommailln kaikenlaista. PĂ€ivĂ€ meni ihan joutuisasti eikĂ€ ollut tekemisen puutetta. Suu tosin oli kuiva, kun ei paljon pĂ€ivĂ€n aikana tarvinnut puhella (kotosalla Tarjan kanssa sitten suut kĂ€y senkin edestĂ€!) Kun ei henkilökunta tahdo puhua englantia eikĂ€ liioin potilaatkaan, niin puhuminen jÀÀ yksittĂ€isiin sanoihin ja elehtelyyn😆. Yksi rouva osastolla on ollut koko tÀÀllĂ€ työskentelyaikani ja hĂ€neen kansaan vaihdamme "kuulumisia" pĂ€ivittĂ€in. Englantia hĂ€nkÀÀn ei osaa, mutta yhteisymmĂ€rrystĂ€ löytyy. HĂ€nellĂ€ on paljon sairauksia ja erilaisi pusseja ja letkuja roikkuu ympĂ€ri kehoa. Ainakin suolistoavanne ja erilaisia treenipusseja nĂ€yttĂ€isi olevan. YhtenĂ€ pĂ€ivĂ€n hĂ€n oli istumassa tuolissa ja seuraavana kokeiltiin seisomista, joten toivottavasti hĂ€n siitĂ€ paranee kotikuntoiseksi.
Herrat poliisimestaritkin olivat yhtenÀ aamuna osastolla. Yön aikana oli jonkin sortin kriminaali tullut osastolle. Kaksi poliisia istui hÀnen ovensa ulkopuolella vahdissa. Itse en osannut ko. potilasta pelÀtÀ. Menin huoneeseen ja kun hÀn pyysi juotavaa, tarkistin hoitajalta voinko viedÀ ja vein lasillisen kivennÀisvettÀ (ehkÀ hÀn tarkoitti jotain vÀhÀn vahvenpaa?!) Potilas oli kÀvelevÀ ja suihkuunkin meni poliisin vahdissa. HÀn poistui osastolta saman pÀivÀnÀ. Poistuiko uudelle osastolle kaltereiden taa vaiko vapauteen jÀi minulle selviÀmÀttÀ. JÀnnitystÀ oli ilmassa!
Osastolla tehdÀÀn paljon tutkimuksia, eri alojen lÀÀkĂ€rit kĂ€yvĂ€t,  labroja tehdÀÀn yms. YritĂ€n tulevina pĂ€ivinĂ€ selvittÀÀ, mitĂ€ kaikkea hoitopuolella on. Onnistuuko, jÀÀ nĂ€htĂ€vĂ€ksi .đŸ˜± KerkeÀÀkö kukaan "vihreÀÀ" opiskelijaa valaista...




Ei kommentteja:

LÀhetÀ kommentti