tiistai 3. toukokuuta 2016

Tiistai 3.5.2016
Kolmas viikko meneillään ja tänään oli se suuri päivä! Oma "premiäärimme" koitti. Paikallinen yhteyshenkilömme koulun opettaja Karsten Pfuhl oli järjestänyt luokalleen noin kaksi tuntia aikaa, jolloin pääsimme esittelemään Suomen koulutusjärjestelmään, omaa koulutustamme ja omaa kouluamme Dilaa sekä kertomaan Suomesta ja tietenkin Lahdesta. 
Aloitimme työpäivämme osastoillamme kello 7 ja puoli 10 siirryimme koululuokkan. Olimme tehneet power-point esityksen etukäteen ja saaneet siihen hyvää materiaalia ja vinkkejä Riikosen Pekalta ja Visangon Arjalta, joten täten suuret kiitokset täältä myös heille! 
Luokassa oli 20 sairaanhoitajaopiskelijaa, jotka olivat iältään 18-20 vuotiaita (kaksi  poikaa ja loput tyttöjä). Aloitimme esityksen itsemme esittelyllä. Sen jälkeen näytimme  power-point esityksen ja YouTube -videon Lahdesta. Oppilaat kuuntelivat tarkkaavaisina, kyselivät paljon ja olivat todella kiinnostuneita. Opettaja Pfuhl tulkkasin välillä saksaksi ja kertoi oppilaille tarkemmin asioita. Esitys oli välillä kolmen kielen sekoitusta, saksaa, suomea ja englantia, mutta se toi mukavan lisän koko esitykseen ja sai luokan välillä nauramaan. Lopuksi syntyi keskustelua koulutuksen, sosiaali- ja terveydenhuolloin eroista sekä myös muista asioista mm. kuinka Suomessa saunotaan ja uidaan niin kesällä kuin talvellakin, yöttömästä yöstä ja kaamoksesta.
Suoriuiduimme päivän ja koko top-jaksosta vaativimmasta tehtävästä hyvin mallikkaasti ja uskomme, että kuulijamme olivat samaa mieltä! 
Päivän kunniaksi kävelimme "kylille" ja söimmen oikein aidot Thuringerin bratwurstit torilta ostettuna. Kouluväki oli ihan ihmeissään, kun emme olleet vielä niitä maistaneet, joten.... Nyt on ja niin olivat hyviä  - olivat kuten tämä päivä! 😄😄

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti