maanantai 25. huhtikuuta 2016

Viikonloppu käytettiin kaupunkiin tutustumiseen ja nettikahviloiden etsimiseen. Kaupunki on vanha ja kaunis,  Suuria upeita rakennuksia  on kaikkialla, toinen toistaan kauniimpia ja koristeellisempia. Isoja puita, värikkäitä pensaita, kukkia kasvaa joka puolella. Pihat on hyvin hoidettuja ja täynnä vihreyttä. Puistoja on paljon ja varmasti kun sää lämpenee, ne on picnic-ihmisiä täynnä. Torilta on mahdollisuus lähteä kaupunkikierrokselle  vossikan kyydillä. Ainakin neljä eri upeaa vankkuria nähtiin. Kauniiiden talojen joukosta löytyi myös muutama korkea kerrostalo, jotka muistuttanevat omalla tavallaan kaupungin menneisyydestä: kymmenkerroksisen talon huoneistoissa oli erittäin hyvä tuultetus kun ikkunat olivat osin rikki. Missä käytössä se tänä päivänä on, jäi vielä arvoitukseksi.
Toimivien nettikahviloiden etsintä ei tuottanut tulosta. Astuimme sisälle ensimmäiseen ja saman tien ulos. Tupakointikielto ei varmaan ulotu tänne saakka, sillä kahvilan ilma oli sinisenä savusta emmekä kaivanneet passiivista tupakointia. Toinen kahvilakin löytyi ja sen oli löytänyt moni muukin! Ei ollut sijaa meille - seisomapaikoille ei jääty. Kolmas paikka olikin isolla mainostettu Wifi free viihtyisännäköinen leipomokahvila ja hihkuimme, että no nyt! Saimme tiskiltä salasanan - aikaa oli 30 min- ja kuinka sitten kävikään. Ei auennut wifi ei iPadissa eikä kahdessa Lumiassa. Koto-Suomessa olemme ymmärtäneet, että free Wifi tarkoittaa yhteyttä, jota saa käyttää veloituksetta, mutta olemme kai ymmärtäneet väärin. Se kai tarkoittaakin, että alue on täysin vapaata ilman minkäänlaisia tiedonsiirtoyhteyksiä. Ei meillä työpaikallakaan ole Ilmaista Wifiä eikä asunnolla, joten hiukka päänvaivaa on tuottanut pakollisten kirjallisten töiden tuottaminen.
Mukavaa täällä on. Asunto on hyvässä paikassa Klinikan vieressä ja matka kaupungin keskustaan menee kävellen parissakymmenessä minuutissa.  Sään lämpeämistä toivotaan. Viikonloppuna oli viileää ja sateista. Välillä satoi vettä ja välillä lunta - siis kotoisaa! Aloitamme reippaasti uuden työviikon ja tarinamme jatkuu....
😄😄

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti